"VAPE BOLEH BERHENTI MEROKOK"

Sabtu, 11 Jun 2016

 ﷽‎

Masa cuti semeste lepas scha keja Part Time di kedai makan, Actully every semeste scha akan keje kedai makan. So bila dah keje kedai makan ni normallah macam-ii  orang , macam-ii gayalah yang kita akan jumpa. Nak dijadikan cerita disebabkan TREND sekarang orang isap VAPE hah berkepuk-kepuk lah asap Vape di kedai makan scha keja tu, Scha tengok baik orang muda, orang Tua pon sama berVAPE. Katanya Vape ni boleh behentikan rokok ?  Are You Sure ? dah kaji ke dalam Vape yang hangpa dok isap tu apa kandunganya ? 


you see KANDUNGAN DAN KESAN VAPE 

  • Kesan Nikotin membawa kepada seseorang mengalami gangguan pada perut dan usus, sawan dan kegagalan pernafasan. Lebih teruk lagi, ia boleh menyebabkan kematian jika melebihi 40mg
  • Propylene Glycol pula memberi dua kesan sama ada untuk jangka masa pendek dan jangka masa panjang. Jangka pendek membuatkan seseorang mengalami iritasi pada mata, tekak juga saluran pernafasan. Manakala, untuk jangka masa panjang adalah asma dan kanser
    •  Glycerin memberikan kerosakan pada organ dalaman
    • Kesan daripada Bahan Perasa boleh membunuh sel paru-paru, sel otak dan sel lapisan kulit



    Vape sedikit pon tidak membantu anda untuk berhenti merokok .

     Di sini ada Testimoni VIVIX berhenti merokok.




    Here bagi yang berminat dengan VIVIX boleh rojer scha 

    scha once of PENGEDAR SAH SHAKLEE

    CONTACT NUMBER : 0196431747 (WHATSAPP OR SMS)
    FB : CIK SCHAISHAH
    SHAKLEE ID : 1220364
    NAMA: SITI AISHAH NORDIN





    1 ulasan:

    1. Setuju Scha, at the end guna dua-dua rokok n vape. Oh cannot!

      BalasPadam

     
    FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS