Tempat Bermain Badminton​ Di UiTM Seri Iskandar

Rabu, 1 Ogos 2018

Assalamualaikum. Hi Semua. Nanti Kalau Dah Baca jangan lupa Comment di post sis ni ye .

Yang baca ini mungkin new student lah kan. Firstly sis nak ucapkan tahniah lah kepada You All sebab dapat continue study dekat sini. semoga berjaya.

Actually sekarang sis tengah short semester dekat Sini. So apa tu short sem?InshaAllah itu sis cerita pada lain entrie.

Sekarang sis nak cerita pasal Gelanggang Badminton dekat Uitm Si ini. Kedudukannya di pintu belakang Uitm.  You All nampak tak bangunan yang dekat padang tu. Hah itu lah dia.

Korang boleh pergi wktu petang and malam dekat Gelanggang tu. Kalau ramai you all terpaksa tunggu turn lah untuk you all punya game. Sebab dekat situ ada 3 Gelanggang Badminton sahaja.

Kalau time waktu koko You All tak boleh guna sebab student SUKAN nak akan penuh situ and All of them guna Gelanggang tu.

By the way sis nak bagi tahu. Sis student Uitm Si and ambil Bidang Pengurusan Hartanah 💕 kalau you all hartanah. Kita geng. Sekian itu sahaja daripada Sis.

Thanks, don't forget to follow and comment 💕

Promosi Shaklee Bulan August 2018

Assalamualaikum Selamat Pagi Semua 🌿

Semoga hari ini lebih baik daripada semalam, Allah lindung kita daripada segala penyakit dan semoga Terlindung daripada Segala kecelakaan yang tercipta.

Setiap bulan Shaklee mesti akan buat promosi produk. Oleh itu, apakah produk yang shaklee bagi promo bulan August 2018 ini.

Pertama sekali Promosi Vivix. Buy 2 Diskaun 5%

Bahan & kandungan Vivix

❤ Polygonum cuspidatum

Sumber unggul resveratrol. Nama lain "Dia Sho Wu"

ubat herba di Cina & Jepun lebih 100 tahun utk rawat uban

Antipenuaan

❤ Anggur Muscadine

Super grape.  Lebih kromosom.  Dia ada 20 kromosom berbanding anggur biasa 19 kromosom

Kaya dgn polifenol
Asid ellargic, anthocyanidins & quercetin

Tinggi kuasa antioksidan

Anti- radang

Anti-bakteria

❤ Elderberi Eropah

Rawatan traditional org eropah
. Lega sakit
. Antiradang
. Batuk, selsema
. Jangkitan bakteria & virus
. Perbaiki penglihatan
. Kolesterol darah sihat

❤ ekstrak lobak ungu

. Kandung polifenol anthocyanins
. Antioksida
. Antiradang
. Agent antibakteria

Kedua Promosi SkinCare Youth. Buy one set percuma firm device.

💕kecantikan dari luaran
YOUTH
✅ cleanser
✅ toner
✅ serum
✅ moisturizer SPF 50 (khas asia SPF 50)..US lain
✅ night cream
✅ radiance C+ E

💕Kandungan Youth

👰 Schisandra Chinese Fruit Extract

sokong struktur kulit - beri khasiat pada kulit

👰 Vital Repair (vitamins, botanical)

lawan radikal bebas - perlindungan kulit

👰 Apple Cell Extract & Gentle Vitamin A

cepatkan kadar pembaharuan sel kulit, segar & lembut

👰 Muscadine Grape

melindungi kolagen & elastin - perlindungan kulit

👰 Lotus Jopanicus Extract

sokong penghasilan kolagen & elastin - tegang tanpa kedutan

Ketiga Promosi Set Shaklee baby . Buy one free one

Keempat set ibu hamil

Jika anda berminat boleh terus hubungi saya 0196431747 @ Whatsapp SAYA

SID SHAKLEE CIK SCHA


TEKANAN DARAH TINGGI

Selasa, 31 Julai 2018







Memang tidak dapat dielakkan pada hari ini, lebih ramai golongan dewasa yang menghadapi masalah tekanan darah tinggi ini. Lihat sahaja keluarga dan golongan sekeliling kita. Sebelum kita mengetahui lebih lanjut tentang masalah Tekanan Darah Tinggi, jadikan persoalan ini pada diri anda. Adakah anda mempunyai Tekanan Darah Tinggi ?

Definisi Tekanan Darah Tinggi: Ia adalah keadaan tekanan darah melebihi 140/90 mmHg. Tekanan darah tersebut mestilah secara konsisten tinggi pada 2 ataupun lebih waktu yang berasingan. Anda Semua perlu tahu bahawa tekanan darah tinggi adalah salah satu factor yang boleh diubahsuai untuk mengelakkan penyakit seperti serangan jantung , lemah jantung dan kegagalan fungsi buah pinggang.


Untuk pengetahuan anda terdapat beberapa factor yang menyebakan penyakit darah tinggi ini, antaranya ialah:
  1. Ahli keluarga sudah sedia maklum mempunyai masalah tekanan darah tinggi. Oleh yang demikian, individu di dalam setiap ahli keluarga tersebut perlu sentiasa berjaga dan menjaga kesihatan dengan baik. Hal ini kerana risikonya tinggi untuk mendapat tekanan darah tinggi.
  2. Berlebih berat badan. Sekiranya berat badan anda tidak  mencapai BMI yang normal. Anda perlu dan haruslah berusaha untuk mendapatkan berat badan yang ideal agar anda dapat mengelakkan diri daripada menghadapi komplikasi tekanan darah tinggi.
  3. Individu yang mempunyai penyakit kencing manis juga berisiko tinggi untuk mendapat penyakit kencing manis. Adakah anda tahu bahawa kencing manis juga merupakan penyakit yang berbahaya juga ?
  4. Pegambilan garam yang berlebihan, anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda. Sekiranya anda golongan yang sangat fanatic dengan fast food,anda perlu sentiasa beringat. Bawah penyakit berbahaya menanti anda.
  5. Tidak mengawal permakanan. Untuk mengelakkan diri daripada mendapat penyakit darah tinggi anda perlulah menjaga permakan. Pastikan setiap kali anda mengambil makanan. Pinggan anda adalah kategori pinggan yang sihat.
  6. Kurang bersenam. Sekurang-kurangnya and perlu mengamalkan senaman 30 minit setiap hari.
  7. Akhir sekali tekanan perasaan. Tekanan perasaan ini juga boleh dikategorikan sebagai masalah stress yang tidak boleh dikawal.

Sebelum scha akhiri kata-kata ingin scha kongsikan kebaikan untuk kita amalkan supplement. Pada hari ini suppelement bukan lagi kehendak tapi ianya menjadi keperluan kepada tubuh badan. Jika anda berminat untuk bertanyakan supplement terbaik untuk mencegah dan atasi masalah tekanan darah tinggi anda boleh hubungi saya. Supplement yang akan saya suggest adalah set daripada Shaklee. Jika anda beli dengan saya. Free consultant daripada saya. Jika anda ada masalah, saya akan rujuk Dr terdekat. 0196431747 @ CLICK  WHATSAPP SAYA
Sekian, terima kasih kerana anda melawat blog comel saya ini. Assalamualaikum




Cara Atasi Virus HFMD

Jumaat, 27 Julai 2018

Assalamualaikum, Hi Semua 💕

Whatsapp group keluarga saya sibuk dengan isu Virus HFDM. Memang patut isu ini dibualkan, sebab ianya salah satu cara untuk berjaga-jaga.

Virus HFMD ialah singkatan bagi  Hand, Foot,Mouth Diease. Iaitu penyakit tangan kaki dan mulut. Kebiasaanya kanak-kanak akan Mudah berjangkit dengan penyakit ini.

Baru-baru ini dapat kesan bahawa penyakit ini dikesan merepak daripada troli di pasar raya. Penyakit ini mudah tersebar dan berjangkit jika tidak berjaga-jaga dan cuba untuk mengatasinya.

Bagi ibu bapa yang ingin bawa anak keluar berjalan-jalan pastikan kebersihatan terjaga.

Disini saya mencadangkan ibu bapa menggunakan produk shaklee yang 100% natrual untuk  menghalang sebelum terkena.

Jangan biarkan anak-anak anda terdedah Dengan Virus Ini.

3 produk utama yang saya cadangkan untuk anda gunakan ialah Laudry , Basic H dan Shaklee Baby .

Jika anda berminat boleh terus whatsapp atau hubungi saya 0196431747

Foundation Mesra Wuduk

Khamis, 19 Julai 2018

Assalamualaikum Hi semua.

Siapa yang suka make up mesti tercari-ii foundation yang best untuk digunakan kan.

Hah sini scha nak suggest satu produk foundation dah mula meletop-ii HOT SALE!!

maklumat foundation :

🌸Mengandungi Stemcell & Collagen
🌞Melindungi kulit dari sinaran UV spf 35
🍊Mengandungi Vitamin C dan E
🌙 Mesra wuduk dan dijamin halal
📌Lulus KKM
💁Merawat jeragat,jerawat, parut dan tone kulit yg tidak sekata
🙆Kulit Kelihatan lebih natural dan lembut bercahaya
🌻Sesuai utk semua jenis kulit
👩🏻Sesuai utk daily use dan juga utk makeup show
👸🏻Matte,Glowing n flawless
⭐Datang dengan satu tone warna sahaja
💫 High Quality

Brand : J.co skinz
Product name : Sugar Look Foundation
Harga:Rm77/ btl
1btl/15ml

Jika anda berminat boleh terus whatsapp scha
http://Cikscha.wasap.my

Cara Hilangkan parut Di Muka

Isnin, 16 Julai 2018

Assalamualaikum, hi semua 🌸

Bila tengok cermin ,mesti rasa malu dan tekanan sebab nampak parut-parut dan bekas jerawat dimuka.

Dah macam-macam produk dah cuba tapi tak jalan juga. So scha yakin anda semua mesti belum mencuba produk Shaklee secara konsistan. Betul tak ?

Kalau belum scha sarankan cubalah dahulu baru lah tahu keberkesanannya. Scha nak bantu korang cantik dari luar dan dalam. Iaitu dengan cara mengalamkan supplement dan Skincare shaklee.

Supplement yang korang patut ambil ialah, Vitamin C ,vitamin E DAN ESP Shaklee. Manakala Skincare korang boleh bermula dengan Starter Set atau​ Full set.

Korang boleh hubungi scha untuk mendapatkan maklumat lanjut dan cara makan supplement dah penggunaan SkinCare scha akan CONSULT anda secara PERCUMA

Berminat anda boleh terus whatsapp scha cepat !

Cik Scha 0196431747

Testimonial Skincare Youth

Ahad, 15 Julai 2018

Assalamualaikum, hi Semua.

Ramai yang dah guna Youth dan masih ramai juga yang tak tahu tentang skincare youth ni.

Youth Skincare dah masuk pasaran Malaysia. SkinCare ini keluaran Company shaklee . Shaklee Company yang dah ternama dan kukuh sejak tahun yang lalu. Usia company ini nak masuk 100 tahun.

Youth adalah Skincare yang sangat berkualiti dan limited edition. Youth sebelum dikeluarkan telah Menjalani kajian klinikal selama 8tahun. Shaklee ambil masa 8 tahun untuk hasilkan Youth.

Anda patut cuba dan yakin dengan Youth shaklee sebb produk Shaklee 100% diyakini selamat untuk digunakan

Jika anda berminat atau ada sebarang pertanyaan boleh teros whatsapp saya
Cik scha atau hubungi 0196431747

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS