Boleh Dimaafkan Belum Tentu Boleh Dilupakan

Isnin, 19 November 2018

Dalam kehidupan hari ini ,kita tidak boleh lari daripada DiTIPU, sama ada oleh yang Insan yang kita kenal atau pun kita langsung tidak kenali.

Tapi adakah DiTIPU PERKARA PALING TERUK DALAM KEHIDUPAN. Ia ianya teruk tetapi jika tidak pernah ditipu. Kita tidak akan kenal erti hidup.

Dengan Ditipu dalam hidup kita akan MAKIN JADI LEBIH BAIK, DAN IANYA MEMBERIKAN PENGAJARAN DALAM KEHIDUPAN.

Bila sekali kita ditipu oleh perkara yang sama mungkin ianya boleh dimaafkan tapi belum tentu ianya boleh dilupakan dalam fikiran kita.

Berdoalah kepada Maha Pencipta, agar kita tidak tergolong daripada orang-ii yang Mempunyai sikap Pendusta.

Pengalaman saya sendiri, ditipu dengan Pelbagai Cara. Saya Hanya Mohon Kepada Allah Supaya memberikan pertunjuk dan gerak hati yang terbaik.

May Allah Bless Us. Terima Kasih Kepada Semua Pembaca.

KENAPA PERLU AMALKAN KOLAGEN

Sabtu, 13 Oktober 2018

Mesti difikiran anda terfikir kenapa kita perlu amalkan kolagen kan? Kebiasaannya orang akan terlintas, putih dan cantik difikiran apabila sebut tentang kolagen. Kolagen sangat terkenal dengan manfaatnya terhadap kesihatan, terutamanya KULIT. Tetapi hari ini anda perlu tahu mengapa kita perlu mengekalkan tahap kolagen optimum dalam badan. 


KOLAGEN ADALAH BAHAN UTAMA UNTUK KULIT YANG LEBIH TEGANG 

30% protein dalam badan  anda adalah kolagen. Ia memegang semua sel kulit bersama, mengekalkan keanjalan kulit dan memastikan ikatan bahagian dalam dan luaran kulit tetap kuat. Pendedahan kepada pelbagai faktor termasuk usia boleh menyebabkan kulit anda secar beransur-ansur hilang keanjalan dan ketegangan. Tambahkan suplemen kolagen ke dalam rejim suplemen hariab anda supaya anda boleh mengatakan tidak kepada kulit kendur dan berkedut. 

KOLAGEN MENYOKONG KESIHATAN SENDI 

Disebabkan kolagen membentuk blok bangunan asas sendi, Ia memainkan peranan penting untuk menyokong kekuatan fleksibiliti dan pergerakan sendi. Ia kaya dengan asid amino untuk memberikan sokongan dan keanjalan kepada tisu perhuugan seperti tulang rawan, tulang, tendon, dan ligamen untuk menyokong gaya hidup aktif anda. 

KESIHATAN RAMBUT DAN KUKU 

Rambut dan kuku kita memerlukan kolagen untuk kekuatan dan keanjalan. Dengan mempunyai gudang penyimpanan kolagen yang mencukupi, ia menyokong penyerapan nutrien pada kulit kepala dan membina semula struktur asas kuku, supaya mereka tumbuh sihat, memberikan anda rambut berkilat dan kuku yang kuat, 


PENGHASILAN KOLAGEN BERKURANG SETIAP TAHUN 

Menurut Pembantu Profesor Dernatologi di University of Pittsburgan dan Pusat Kesihatan Kulit, selepas umur 20 tahun, badan anda menghasilkan kurang 1% kolagen berbanding tahun sebelumnya,. Penguranga ini membawa kepada garis halus , kedutan dan kulit yang kering serta kusam. Ini tidak sepatutnya menghalang anda daripada kelihatan dan berasa muda tahun demi tahun, jadi mula ambil kolagen sekarang ! 

KOLAGEN ANDA ROSAK SETIAP HARI 

Sudah kurang penghasilan, rosak setiap hari pulak, . Hal ini boleh berlaku keranan pencemaran alam sekitar , bahan kimia berbahaya dan sinaran UV menghasilkan radikal bebas di bawah kulit anda , menyebabkan kerosakkan termasuk kolagen . Pendedahan berterusan kepada faktor ini dalam jangka masa panjang boleh akibatkan tahap kolagen menjadi rendah, menyebabkan penuaan pramatang. Walaupun anda tidak boleh mengelakkan diri daripada pencemaran dan sinaran UV  anda boleh mengekalkkan tahap optimum kolagen untuk kulit yang sihat, muda melalui pengambilan harian kolagen. 

Anda perlu tahu bahawa dengan pegambilan Vitamin C setiap hari ianya mampu untuk membantu  penghasilan kolagen di dalam badan. 

JIKA ANDA INGIN MEMBELI KOLAGEN SCHA SARAN KAN ANDA UNTUK MEMILIH KOLAGEN SHAKLEE KERANA KADAR PENYERAPANNYA LEBIH TINGGI. DAN MEMILIH VITAMIN C SHAKLEE SEBAGAI VITAMIN HARIAN. 


NAK ODER VITAMIN C SHAKLEE ATAU KOLAGEN ANDA BOLEH TERUS HUBUNGI SAYA ATAU WHATSAPP DI TALIAN 0196431747





JOB EXPERIENCE

Jumaat, 12 Oktober 2018

Assalamalaikum. Hi everyone. I think i want to share my job experience. Im not the permanent staf, Im just a part time worker. Actually, my first job is as a waiter at MEDAN IKAN BAKAR PASIR PANAJANG. I'm start working since im school. During school holiday, I will come there for work. What work that im doing there is ( angkat pinggan , Ambil Oder, Basuh Pinggan , hantar makanan, buat air) everything i do , just not cook. But Im  not just do alone im doing that work with other 2 staff. 

For me all the work i just fine, but the most challenges is face with the customer. when the CUSTOMER ALWAYS RIGHT, everything you do look like wrong even though it RIGHT. 

FOR THOSE THAT  WORK  NEED TO FACE WITH CUSTOMER, YOU SHOULD PATIENT 

TO BE CONTINUES >> 

Promosi Shaklee Bulan Oktober

This month memang best sebab Promosi Vitamin yang semua orang memang perlu ambil dan memang anda suka. Iaitu Vitamin C Shaklee. VitaminC shaklee ini this month promo buy 2 get 5% discount. Jangan lepaskan peluang ini tau.

Sebab Vitamin C shaklee memang best, kalau korang nak tahu lebih lanjut tetang Vitamin C ni korang boleh terus whatsapp scha atau pon baca di link ini Vitamin C Shaklee  





Nak oder atau Sebarang Pertanyaan Boleh terus Whatsapp Saya Click CIK AISHAH 

Kebaikan mengamalkan Vitamin C

Selasa, 9 Oktober 2018

 Assalamulaikum, Salam Sejahtera kepada semua yang baca blog scha . Terima Kasih kepada yang baca di sini. Sebelum scha teruskan kepada tajuk yang tertera. Korang tahu tak bahawa badan kita tidak boleh menyimpan Vitamin C yang tidak digunakan atau yang berlebihan. Vitamin C yang berlebihan akan dibuang melalui sistem perkumuhan. Oleh itu sangat membazir walaupun kita makan Vitamin C yang banyak. Dengan itu, Sangatlah penting untuk korang pilih Vitamin C yang betul dan Selamat untuk diamalkan.

 Korang perlu tahu bahawa vitamin C adalah vitamin yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi untuk tubuh badan kita. Pertamanya ia merupakan antioksida yang baik. Ia juga memainkan peranan penting dalam mengalakkan kesihatan gigi, gusi dan tulang, Secara umumnya semua yang membentuk tubuh badan kita. Badan kita memerlukan Vitamin C setiap hari tetapi tidak mampu untuk menghasilkannya atau menyimpan. Oleh itu, kita perlu sentiasa mengambil Vitamin C untuk tubuh badan melalui makanan harian dan suplemen. 

Terdapat beberapa kebaikan Vitamin C yang akan scha kongsikan di sini antaranya ialah : 
  • Membantu dalam penghasilan kolagen dalam badan, untuk memastikan kulit sentiasa cerah dan sihat
  • Berfungsi sebagai agen anti radang 
  • Bertindak sebagai agen pengurangan pigementasi 
  • Melindungi daripada sinaran UV yang berbahaya. 
  • Bertidak sebagai anti oksidan. 
  • Membantu dalam masalah kesihatan kerap demam dan selsema
  • Membantu melembapkan kulit( digalakkan kepada sesiapa yang ada masalah kulit kering 
  • Membantu dalam masalah jerawat. 
  • Membantu mencerahkan kulit wajah. 

Jika anda berminat untuk membeli Vitamin C, Scha saran dan galakkan korang memilih Vitamin C shaklee kerana : 


KEISTIMEWAAN sHAKLEE 


Sustained Release Vita-C PlusTM adalah produk semula jadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif.
Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam.
Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya.


JIKA ANDA NAK ODER VITAMIN sHAKLEE ANDA BOLEH TERUS HUBUNGI ATAU WHATSAPP SCHA DI TALIAN 0196431747 ( cikscha) 

BULAN OKTOBER 2018 INI ADA PROMOSI  VITAMIN C sHAKLEE, BELI 3 DAPAT DISKAUN 5%. ANDA LEBIH JIMAT JIKA MENJADI AHLI 



KEBAIKAN MENGAMALKAN ZINC

Ahad, 7 Oktober 2018

Assalamulaikum. Hai semua .Semoga hari ini lebih baik daripada semalam. Semoga Allah memberkati kehidupan kita. Mungkin ramai yang masih tidak tahu apakah kebaikan ZINC. Oleh yang demikian, Scha nak ambil kesempatan di sini untuk berkongsikan kebaikan ZINC. 

Di sini scha nak kogsi salah satu kebaikan zinc iaitu MENINGKATKAN KUANTITI SPERMA DAN BENTUK YANG NORMAL. Kepada golongan lelaki yang ada masalah kesuburan. digalakkan untuk mengamalkan zinc. Anda perlu tahu bahawa kekurangan nutirisi dalam badan boleh menjadi salah satu punca masalah kesuburan. 

Adalah lebih baik sekiranya anda mengambil zinc dan vitamin E. Vitamin E membantu anda untuk melindungi sel sperma daripada kerosakan radikal bebas serta memastikan pergerakan  sperma ke hadapan. Di samping itu, ia juga dapat menghasilkan sperma yang sihat  dan meningkatkan kesihatan prostat. Akhir sekali, dengan mengamalkan zinc dan vitamin E dapat mengalakkan nafsu seks. 


Selain itu, jika anda mengamalkan zinc dan coq10, ianya dapat membantu anda untuk kekal bertenaga dan aktif. Antara manfaat Zinc + CoQ10 ialah meningkatkan penghasilan tenaga , meningkatkan stamina dan kekuatan serta mengekalkan jisim otot. 

Jika anda mengamalkan zinc secara konsistan , ia dapat mengurangkan keletihan, membantu penyerapan glukosa ke dalam sel dan memberi tenaga secara optima dan menstabilkan struktur protien dalam otot dan mengawal paras hormon. 

Tambahan di sini, bagi pengamal CoQ10 sebagai penjana tenaga. CoQ10 membantu : 

  • MENYIMPAN DAN MENGHASILKAN TENAGA 
  • MEMBEKALKAN TENAGA SECARA BERTERUSAN 
  • MENGURANGKAN KECEDERAAN OTOT DAN KELETIHAN OTOT SERTA MENINGKATKAN PRESTASI

JIKA ANDA BERMINAT UNTUK MEMBELI VITAMIN ZINC , VITAMIN E DAN COQ10 ANDA BOLEH TERUS HUBUNGI SCHA PENGEDAR SAH SHAKLEE 0196431747

SHAKLEE MERUPAKAN VITAMIN TERBAIK UNTUK ANDA MEMBUAT PILIHAN :) 




Tempat Bermain Badminton​ Di UiTM Seri Iskandar

Rabu, 1 Ogos 2018

Assalamualaikum. Hi Semua. Nanti Kalau Dah Baca jangan lupa Comment di post sis ni ye .

Yang baca ini mungkin new student lah kan. Firstly sis nak ucapkan tahniah lah kepada You All sebab dapat continue study dekat sini. semoga berjaya.

Actually sekarang sis tengah short semester dekat Sini. So apa tu short sem?InshaAllah itu sis cerita pada lain entrie.

Sekarang sis nak cerita pasal Gelanggang Badminton dekat Uitm Si ini. Kedudukannya di pintu belakang Uitm.  You All nampak tak bangunan yang dekat padang tu. Hah itu lah dia.

Korang boleh pergi wktu petang and malam dekat Gelanggang tu. Kalau ramai you all terpaksa tunggu turn lah untuk you all punya game. Sebab dekat situ ada 3 Gelanggang Badminton sahaja.

Kalau time waktu koko You All tak boleh guna sebab student SUKAN nak akan penuh situ and All of them guna Gelanggang tu.

By the way sis nak bagi tahu. Sis student Uitm Si and ambil Bidang Pengurusan Hartanah 💕 kalau you all hartanah. Kita geng. Sekian itu sahaja daripada Sis.

Thanks, don't forget to follow and comment 💕

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS