Tip Naikkan Berat Badan

Selasa, 6 Februari 2018

Assalamualaikum. Hi :) 

Nak naikkan berat badan pon menjadikan masalah juga kepada sesetengah golongan. Semalam saya ada customer yang menghadapi masalah seperti ini. Pada pendapat saya jangan mengharap kepada vitamin semata-mata. Amalan gaya hidup juga menjadi peranan penting dalam masalah menaikkan berat badan. 

Pemakanan seimbang sangat penting dalam memastikan tubuh badan kita berada dalam keadaan yang baik. Sayu dan buahaan perlu diambil untuk memastikan pemakanan yang seimbang. 

Bagi individu yang ingin menaikkan berat badan, sarapan, makan tengah hari dan makan malam perlu di ambil dan dijaga. 

Di samping itu, saya juga menyarankan anda untuk mengambil Vitamin untuk mencukupkan nutrien yang tidak dapat diperoleh daripada makanan yang kita ambil. Antara Vitamin yang saya sarankan ialah Mealshake, B complex dan Vitalea. 


Vitalea : Membekal 28 jenis Vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid dan benguk  ( penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), tidak lesudan menjadikan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening. 

B Complex : Mengandung 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan. Mengawalatur kadar metabolismedalam badan, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan. 

Mealshake : Membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dam mineral yang penting. Sumber yang kaya kalsium, fiber dan protien. Makanan tambahan penting untuk menambahan berat badan yang mana ia membantu menambah selera makan. Walau kita kurang makan namun pengambilan mealshake ini banyak membantu memberi badan rasa bertenaga. 

Jika anda berminat untuk oder atau beli vitamin tersebut anda boleh terus hubungi saya atau whatsapp Aishah 0196431747

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS