Kawal Kolestrol Anda

Rabu, 7 Februari 2018

Assalamualaikum , Hai ❤

Nak kawal kolestrol tak susah. Yang susah nak kawal diri daripada tidak makan makanan yang tidak sihat yang menyebabkan Kolestrol tinggi.

SEBELUM SAYA NAK SUGGEST ANDA SEMUA VITAMIN UNTUK BANTU KAWAL KOLESTROL.

ANDA PERLU TAHU BAHAWA VITAMIN INI HANYA MEMBANTU, TETAPI ANDA PERLU MENJAGA PEMAKANAN DAN GAYA HIDUP. INSHAALLAH DENGAN GAYA HIDUP YANG SIHAT ANDA DAPAT MEMBANTU KAWAL KOLESTROL.

VITAMIN YANG DAPAT MEMBANTU ANDA

Phytocol-ST – Membantu Memperbaiki Kesihatan

Sterol dan stanol tumbuhan adalah sebatian semula jadi yang ditemui dalam tumbuhan, buah, sayur dan bijian. Kajian menunjukkan bahawa apabila ditambah kepada pemakanan sihat, ia boleh memberi manfaat kepada kesihatan anda.

Oleh kerana ia mempunyai struktur yang serupa dengan kolestrol, mereka akan bersaing untuk penyerapan dan sekaligus membantu meningkatkan kesihatan. Lagi kurang lah risiko saluran darah anda menyerap kolestrol LDL daripada makanan.

Cara Sterol dan Stanol Tumbuhan dalam Phytocol-ST bertindak

Jadi sekiranya anda siap-siap ambil supplement Phytocol-ST ini sebelum mengambil makanan yang berkolestrol tinggi, kandungan sterol dan stanol tumbuhan yang semula jadi ini (dan mempunyai struktur serupa dengan kolestrol), akan menghalang penyerapan kolestrol daripada makanan.

Jadi ia menghalang penyerapan kolestrol ke dalam tubuh badan anda secara semulajadi.

2 kali hidangan Phytocol-ST ini seperti yang disarankan akan membekalkan 2,000 mg sterol dan stanol tumbuhan setiap hari

OmegaGuard – Minyak Ikan Tulen Berkepekatan Tinggi

Antara pelbagai lemak yang ada, terdapat satu yang anda tidak boleh kurangkan, iaitu asid lemak penting Omega-3, di mana tubuh anda tidak mampu untuk menghasilkannya sendiri.

Dua jenis Omega-3 yang utama adalah EPA dan DHA, dan ia amat penting untuk kesihatan manusia.

EPA dan DHA ini akan membantu menurunkan kolestrol LDL berlebihan dalam salur darah kita.

Ia berfungsi untuk menurunkan kolestrol kita yang dah lama ada dalam badan kita dan bertapa dalam badan kita.

Antara kebaikan Omega-3 ini adalah ia dapat menurunkan kadar trigliseride di samping menurunkan kolestrol jahat LDL. Ia juga dapat meningkatkan kolestrol baik (HDL), seterusnya menurunkan tekanan darah.

Jika Anda berminat dengan Vitamin di atas atau sebarang pertanyaan anda boleh terus hubungi saya atau whaysapp Aishah 0196431737

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS