SEKIAN LAMA MENDIAM

Isnin, 18 Januari 2016

ASSALAMUALAIKUM 
THE STORY BEGIN WITH 

Bissmillahhirrahmanirrahim . Sekian lama mendiam ye cerita nya scha nak kongsikan apa yang telah scha lalui selama beberapa tahun scha tak bukak BLOG scha ni. Scha tak bukak blog ni sebenarnya scha ingat psword dia scha da lupa. cari punya cari scha tgok kat DIAry  ada tulis so scha try lah bukak .. Dengan gembiranya scha tgok blog ni boleh bukak so scha fikir TODAY scha nak update blog ni. Memandangkan Class  Eco hari ni batal . hah memang gembira lah scha nak update blog kesayangan scha ni. Okey habis cerita ni. 

So now scha nak cerita apa yang berlaku a few ago. For YEAR 2014, merupakan tahun scha mengambil PEPERIKSAAN terbesar pada ZAMAN PERSEKOLAH that is SIJIL PELAJARAN MALAYSIA (SPM). Banyak dugaan scha lalui masa tu, tapi scha cuba lalui dengan sabar. After SPM scha pon kerja PARTTIME kat KEDAI makan that is MEDAN IKAN BAKAR PASIR PANJANG. Tapi scha dapat kerja kejap je sebab lepas tu scha kena pergi PLKN .. where PLKN ?dekat je PLKN TITIAN BINTAGOR. Pengalaman yang scha Peroleh dekat situ terlalu banyak. Scha dapat kenal dengan kawan and pengalaman baru kat sana. Lepas PLKN selama 2 bulan lebih, dengan muka kelihatan HITAM scha buat kerja PART TIME semula dekat kedai makan yang sama . Tujuan Scha buat kerja PART TIME ni scha nak kumpul duit untuk masuk UNIVERSITI and ambil lesen MOTO. ALHAMDULLILAH sebelum sambung belajar scha dah ada lesen moto. 

For JUNE 2015, ALHAMDULILAH scha dapat keputusan untuk sambung belajar ke UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA KAMPUS SRI ISKANDAR, PERAK. Scha dapat sambung belajar dalam jurusan DIPLOMA IN ESTATE MANAGEMENT in Malay Diploma PENGURUSNA HARTANAH, Sebenarnya scha ada choice whether nak ke matrik atau masok U.untuk jangka panjang Scha fikir nak mula dengan Diploma, mak dengan ayah tak kesah scha nak pilih yang mana. So hati scha kuat menyatakan untuk pergi UiTM ni , so scha move on untuk ke UiTM. Alhamdulilah  Today scha dah masuk SEM 2 Di UITM SRI ISKANDAR. Dalam jurusan ni banyak calculation and baca, for calculation scha rasa okey but yang baca  agak susah untuk scha. By the way yang sedihnya scha terpaksa repeat Subjek LAW. Scha terima je dengan hati yang terbuka mungkin ini dugaan untuk scha atas segalah yang telah scha lakukan. Hopefully scha dapat berjaya dalam Jurusan ini. 

IN SHA ALLAH. MAY ALLAH BLESS US 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS