HOBI SAYA

Selasa, 29 November 2016

Nak bercerita pasal hobi ini susah juga rasanya . hehe 

Hobi yang biasa kita dengar ialah kumpul stem, tengok tv, baca buku , baca novel. comman sangat hobi ni kita dengar. 

Tapi apa hobi cik adik manis ni ye ? (perasan sat ) πŸ˜„

Hobi scha biasa sahaja


Scha suka sangat-sanagt mengemas bila scha ada masa lapang. ada je scha akan kemas kalau scha ada masa free. style scha kemas pulak. scha sukalah nak mengalih barang tu ke tempat lain. scha suka tengok perubahan. 

Contoh kalau scha kemas bilik, scha akan tukar kedudukan meja make up ke , meja belajar ke. kalau kat UiTM tu katil tu mesti akan beralih daripada tempat asalnya. Kalau kemas ruang tamu tu, almari ke sofa ke scha nak je ubah-ubah kedudukan dia, 


Scha ni tak suka sangat tengok bersepah-sepah. Menjadi satu pantang di mata scha kalau nampak bersepah.. tapi kalau busy , tak sihat atau penat tu biasalah ada sepah-sepah sikit . 

sebab scha ni suka mengemas, so banyaklah sikap manusia yang scha nampak. 

So Pesanan scha kat sini πŸ‘‡πŸ’­

-Tolong basuh pinggan selepas dah makan (tolong lah bersikap tolong menolong sikit) 
 
-Tolong cuci tandas lepas dah guna (kau yang buang najis,kau nak suruh org pulk yang bersihkan ye)

-Tolong kemas katil selepas bangun tidur( dah tidur tu kemaslah , suka ke tengok sepah2)

-Tolong Smoking kat tempat yang tak de orang (aku pantang betul bab ni, kadang buang rokok tu suka hati je) 

-Tolong kemas tempat yang dah disepahkan (jangan nak jadi orang yang tak de kesedaran sivik ) 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS