Dia Seorang Pramugara

Isnin, 26 Disember 2016

✈Hem2 scha nak cerita sikit ini.. aduhai tajuk dia, Macam nak alah-alah novel pulakkan. ✈

Nak cerita sini pernah kenal sorang pramugara ni. Huh memang hensemlah cerita dia, Biasalahkan pramugara and pilot semua hensem2 kot orangnya. Actully dia sebaya scha jer.


Seriusly, scha tak pernah terfikir yang dia akan chat scha, sebab perkara normal orang hensem ni ramai peminat so jarang-jarang nak pandang orang yang biasa-biasa ini.

Scha bukan nak bercerita detail pon tentang dia, scha just nak cerita what scha pelajari bila berkenalan dengan dia. Scha berkenalan tak lama pon dengan dia lebih kurang seminggu lebih kot scha berkenalan. 😊


Apa yang scha pelajari bila kenal dia kita as women. Kita jangan terlalu lembut hati dengan kata-kata lelaki and kita jangan mudah untuk terpaut hati. Ayat lelaki kita tak boleh nak nilai apa sebenarnya yang di inginkan daripada kita. Bila kita berkenalan dengan sesiapa pon lihat apa yang dia lakukan untuk kita bukan dengar apa yang dia katakan.

Lelaki biasanya yang usianya masih 19-25 tahun mereka masih terlalu mudah untuk  bercinta dan menjalani alam percintaan. Jika betul dia milik awak dia akan menjadikan awak yang halal. Scha ada ramai abg, scha lihat sendiri abang-abang scha bercinta macam mana.

Abang scha semua nya khawin dalam usia 25 ke atas, yang tinggal seorang sekarang yang belum khawin tu pon tak taulah bercinta serius ke tak.

Kita perempuan kejar cita-cita terlebih dahulu, lelaki kita jadikan sahabat dan untuk jadikan kita lebih dewasa untuk mengenali kaum Adam.

Jodoh kita dah lama ditetapkan sejak azali lagi. So bila kita rasa kecewa dengan lelaki, jangan kita teruskan rasa kecewa itu, Kita perlu munasabah diri kita bahwa mungkin ada yang lebih baik yang Allah tetapkan.

Hidup kita perlu sentiasa move on πŸ˜„

cerita scha dengan steward tu hanya seminggu dan kami hanya berkawan tak lebih daripada itu. πŸ˜™

1 ulasan:

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS